Kirsten Lohmann​

Det er med både glæde og sorg, at jeg nu vælger at fraskrive mig min autorisation som Sygeplejerske og Sundhedsplejerske, og dermed definitivt vælger at forlade det danske sundhedsvæsen.

Min beslutning har været længe undervejs. Den har ligget og simret og modnet i min underbevidsthed mere end et godt stykke tid.

Den relativt ny-opståede Styrelsen for Patientsikkerhed er den direkte årsag til, at jeg fik bevidstgjort mit nuværende virke på et plan, der gjorde, at jeg var nødsaget til at handle:

Jeg blev udtrukket til et kontrolbesøg.

Enten skal jeg leve op til de krav, der lovgivningsmæssigt stilles, når jeg praktiserer i mit eget behandlersted, og samtidig har en autorisation som Sygeplejerske og Sundhedsplejerske. Dette medfører mange krav til journalføring, dokumentation og andet (1), som er fuldstændig relevante ”inden for systemet” – men ganske afgjort spild af min tid i det virke, jeg har nu.

Eller også må konsekvensen være, at jeg fraskriver mig min autorisation.

Jeg vil understrege, at min beslutning er truffet efter nøje overvejelse, og med en stor taknemmelighed til hele det Danske Sundhedssystem, som har uddannet mig i sin tid

(færdig marts 1984), og som har givet mig mit livsgrundlag økonomisk i store træk frem til november 2016, hvor jeg helt valgte at forlade Sundhedsvæsnet som lønmodtager.

Desuden er det i mit virke inden for Sundhedsvæsnet, at jeg har fået mulighed for erhvervelse af al den erfaringsbaserede viden, som i dag er en stor del af mit virke.

Så en stor og varm tak for det – I véd selv, hvem I er.

(1) Målepunkter for Sundhedsplejen 2019 , Styrelsen for Patientsikkerhed

****************************************************************************************************************************

Jeg er født i 1959.

I 1984 blev jeg uddannet sygeplejerske fra Sygeplejeskolen i Odense. Herefter arbejdede jeg som sygeplejerske på forskellige afdelinger - bl.a. flere forskellige børneafdelinger, barselsgange og børnepsykiatrisk, samt som hjemmesygeplejerske.

I 1993 blev jeg uddannet til sundhedsplejerske. Mit første job var på Asylcenter Sletten for uledsagede flygtningebørn, Herefter arbejdede jeg som sundhedsplejerske i Frederiksværk Kommune, hvor jeg kørte i det samme distrikt i 10 år, og arbejdede med både småbørn og skolebørn. Jeg arbejdede således med børn fra fødslen og til 16 års alderen.

Det var i denne periode, at jeg blev opmærksom på kranio-sakral terapi (kst). Blandt forældrene i kommunun løb rygtet om en behandler, der kunne hjælpe bl.a. kolikbørn, og når familierne havde været hos hende med et uroligt, kolikplaget barn, var de lykkelige. Ofte hørte jeg forældre sige, at det var som at have fået et andet barn, der var glad, kunne begynde at bruge kræfter på at pludre og smile - i det hele taget have overskud til kontakt. Og så kunne de sove en god nattesøvn kun afbrudt af amning, hvor de før måske kun sov få timer ad gangen.

Jeg erfarede også i disse år, at kranio-sakral terapi hjalp på meget andet end småbørnene. Forældre med piskesmæld eller rygproblemer i øvrigt, store skolebørn med migræne eller spændingshovedpiner, småbørn med væske i mellemøret, mødre med bækkenløsning. Kort sagt en hel del ting.​

I efteråret 2006 begyndte jeg min uddannelse til kranio-sakral terapeut hos Trine Rosenberg på KST-akademiet i Silkeborg og har her taget følgende kurser:​

 • Kranio-sakral terapi 1
 • Kranio-sakral terapi2
 • Kranio-sakral terapi 3
 • Kranio-sakral terapi 4
 • Kranio-sakral terapi 5
 • Kranio-sakral terapi 6
 • Ret nakke-ryg 1
 • Ret nakke-ryg 2
 • Ret nakke-ryg 3
 • Organ massage 1
 • Organ massage 2
 • Organ massage 3
 • Børn og kst 1
 • Børn og kst 2
 • Bindevævsmassage
 • Meridianer

I løbet af 2012 begyndte jeg desuden at supplere min behandling med healing.

I maj 2013 var jeg på 6 dages kursus i Intuitiv Healing - part 1, hos den internationalt anerkendte healer og forfatter Inna Segal. 

Healingen har herefter udviklet sig for mig på et intuitivt plan - primært gennem min egen krops visdom, når jeg udøver min daglige Qigong praksis.

Qigong kom ind i mit liv i juni 2013, da jeg var på mit første kursus i Qi Gong efter Biyun Metoden.

Jeg har siden taget uddannelse til Qigong-instruktør.

Kirsten Lohmann​

​CVR: 31542456

linkedin-logo

Kontakt​

Tlf.: 29 63 53 63
Email : kisserlohmann@yahoo.dk

Træffes bedst mellem kl. 8 og 9 eller efter kl. 17.

Men ring bare, jeg ringer tilbage hurtigst muligt.​