Klient historier​

Asger, 19 år:

Af Asger Freud-Blomquist

Født september 1989, behandlet med Kranio-sakral Terapi fra november 2008 til juli 2009:

Mit tilfælde:

Jeg er født (fire uger) over termin og dette resulterede i en særdeles vanskelig og langtrukken fødsel, der mundede ud i, at jeg blev taget med kop 22 timer inde i fødselsakten.

Jeg har senere erfaret,at dette har haft flere betydelige følger for min fysik.  Som spædbarn har det været mig umuligt at bevæge mig som andre børn, jeg har aldrig lært at kravle, og ansvarshavende læger og fysioterapeuter havde lige så stille opgivet håbet om, at jeg en dag ville få mulighed for at gå og bevæge mig normalt.  

Lægerne diagnosticerede mig som lidende af Begnin Hypotoni, en muskelslaphed, der af ukendte årsager hverken kunne identificeres fuldstændigt, endsige helbredes.  Da jeg i en alder af 2 år pludselig lærte at gå, kom det da som en stor overraskelse.

Jeg lærte ganske vist at gå, men igennem hele min barndom har jeg lidt under både grov- og finmotoriske hæmninger.  Jeg har igennem alle årene haft balanceproblemer, koncentrationsbesvær og på den finmotoriske side har jeg haft problemer med at skrive ordentligt uden at overspænde i nakke og skuldre, ligesom dagligdags gøremål som at binde snørebånd først er noget, jeg har lært inden for de seneste 6 år. 

Ligeledes har mine indvolde været så sammenpressede grundet min kropsholdning, at min mave/tarmfunktion i perioder har været dysfunktionel (luft i maven, dårlig mave osv.)  Ud over dette har mit bækken været vredet så skævt, at jeg igennem hele min barndom har haft et problem med pludselig vandladning.

Ud over disse hæmninger har jeg, særligt i de seneste 10 år, gået krumrygget.  Ud over, at dette har været et fysisk problem, har jeg måttet stå model til en del mobning og drillerier på grund af min positur, hvilket blot har forværret min kropsholdning - dette skyldtes, at jeg har følt mig uønsket og derfor har jeg, gennem min kropsholdning, forsøgt at gøre mig "mindre" end jeg var.

Denne positur har fulgt mig siden folkeskolen, og fra at være et forsvar mod mobning har min kropsholdning voldt mig en del gener socialt siden hen, da jeg har virket som en mere tilknappet person, end jeg egentlig har ønsket.

Behandlingsforløb før:

Før jeg begyndte Kranio-sakral Terapi hos Kirsten Lohmann, havde jeg siden fødslen regelmæssigt været i behandling hos forskellige fysioterapeuter.  Behandlingerne har været baseret på fysisk træning og aktivering af  de koordinationscentre, der har været lukket land for mig.  Herigennem har jeg lært at svømme, balancere og cykle.

Dette har forløbet kontinuerligt indtil jeg kom i puberteten, hvor jeg hurtigt har sagt fra over for al behandling, da jeg fik den opfattelse, at min lidelse ikke​ skulle særstille mig i forhold til andre.

Det er derfor først i en alder af 18, at jeg har accepteret mit tilfælde som en tilstand, der skal behandles og er gået aktivt ind i arbejdet for at få en bedre holdning.

Behandling hos Kirsten Lohmann:

Da jeg startede i behandling hos Kirsten, erfarede jeg hurtigt, igennem samtaler og undersøgelser af min krop, at mine rygproblemer kan dateres tilbage til min hårde fødsel.  Ved at blive taget med kop, ser det ud til, at mit hoved og bækken er blevet vredet i forhold til resten af min krop.  Dette har medført, at dele af mit centralnervesystem har været i klemme, og visse afsnit har gennem hele mit liv haft stærkt nedsat funktion.

Allerede efter første behandling blev det mig muligt at rette ryggen normalt op, og uden at have smerter eller blive udmattet i forsøget.  

Over ca. 10 behandlinger har Kirsten fået løsnet op for de nerver og muskler, der har siddet i spænd, min nakke er blevet rettet ud, mit bækken er rettet - og igennem bækkenbundsøvelser er det ved at blive strammet op og gjort funktionsdygtigt.

Min peristaltik er herigennem blevet bedre, og jeg er nu fuldstændig ovre mit vandladningsproblem.  Ligeledes er jeg begyndt at unwinde, hvor min krop løsner sig selv op gennem spontane bevægemønstre, og hidtil ubrugte nervebaner bliver her igennem aktiveret.  Det vil, gennem træning, blive mig muligt at bruge min krop normalt, og på visse punkter optimalt, takket være afspændingen af mine nerver og muskler.

På det sociale plan giver behandlingen allerede udbytte, da jeg fysisk virker meget mere sikker og åben og der igennem ikke kæmper nær så voldsomt for at sætte mig selv i respekt.  Dette er en fordel, da jeg er meget aktiv omkring teater/skuespil, musik og fortælling, og derfor er afhængig af min kropsholdning og udstråling.

Som en sidste note skal nævnes, at jeg i reglen har fået nemmere ved at holde fokus og koncentration omkring et bestemt punkt, det være sig brætspil som logiske udregninger, da jeg igennem de krydsøvelser, Kirsten lærte mig,  lige så stille aktiverer de blokerede broer mellem venstre og højre hjernehalvdel.  Det faktum, at jeg aldrig lærte at kravle som spædbarn nødvendiggør disse øvelser, da krydsbindingerne mellem de to hjernehalvdele ikke er blevet aktiveret så meget som de burde.

Det er ikke muligt for Kirsten at følge mig helt til dørs i min behandling, da jeg flytter til Århus for at fortsætte min uddannelse, men jeg agter ikke desto mindre at fortsætte min behandling, da de seneste ti behandlinger har gjort mig bevidst om nødvendigheden af at arbejde med min kropsholdning.

             *****************************************************************************************

Pernille, sidst 30´verne:

Januar 2010.

Min første oplevelse med Kranio-sakral Terapi var i december 2008.

Jeg havde på daværende tidspunkt været sygemeldt i 7 mdr. med stærke smerter i højre skulder, som havde "bredt" sig op i nakken, til hovedet og ned i ryggen.  Jeg var blevet sendt rundt i rigtig mange undersøgelser, hvor konklusionerne på mine smerter var meget diffuse.  Men det mest sandsynlige var en betændt slimsæk i skulderen og en lille diskusprolaps i nakken.  Yderligere havde jeg fået 2 blokader.  Jeg gik til fysioterapi, uden synderligere positiv effekt.

Mit humør og mod på livet var meget lavt, da smerterne fyldte enormt meget.  Jeg var nået til et punkt, hvor jeg næsten ikke turde bevæge mig eller bruge mine muskler, i angst for at forværre min situation.  Alt dette påvirkede også min mand og vores 3 børn.

Jeg skrev til en naturbrevkasse for at få hjælp, og blev anbefalet at prøve Kranio-sakral terapi - hvilket jeg aldrig havde hørt om.  Men jeg gik i gang med at søge en behandler, og fandt Kirsten på nettet.

Den første gang jeg var til behandling, må jeg indrømme, at jeg havde lidt svært ved at tro på det.  Kirsten rørte knap ved mig og jeg tænkte: "hvordan skal det her dog kunne virke"?  Men pludselig begyndte min krop at reagere, jeg kunne mærke at alle mine muskler og led i nakke og skuldre rørte på sig.  Kirsten kunne mærke, at mine nakkehvivler havde forskubbet sig og fik dem langsomt på plads igen.  Omkring skuldrene fik hun løsnet så meget, at jeg kunne mærke en lettelse på smerterne.

Resten af min krop kom også under behandling, bækkenet og ryggen især.  Oven i købet kom jeg i en meget afslappet tilstand, som jeg ikke havde været i i mange måneder.  Det var virkelig en succes oplevelse for mig.

I dagene efter kunne jeg mærke, hvordan kroppen arbejdede videre af sig selv, især når jeg lagde mig i sengen om aftenen.  Så jeg bestilte straks en ny tid og fik i starten behandling ca hver 14. dag.

Nu har jeg fået Kranio-sakral terapi i lidt over et år, og det er kun gået positivt fremad.  Jeg har ikke længere behov for , dagligt at tage smertestillende piller.  Kirsten har lært mig rigtig meget om min krop og måden jeg bruger den på.  Hun har løsnet de værste muskelspændinger jeg har haft, både dem der er kommet af fysisk arbejde, og dem, der havde sat sig fast. Hun har løsnet mine kæbemuskler, fjernet min konstante hovedpine, hjulpet min nakke og skuldre "på plads", fået bugt med nerve ryk omkring øjnene osv. osv.  Jeg har oven i købet også fået en stor bevidsthed omkring det, at få "kroppen med" i hverdagen, så alt ikke foregår i hovedet.

Så Kranio-sakral Terapi har ikke kun været en gevinst for mig rent fysisk, men i stor grad også på det psykiske plan.

Pernille Nielsen.

             *****************************************************************************************************

Nicoline, 2 mdr:​

14.11 2016

Kære Kirsten

Jeg lovede dig en tilbagemelding og her kommer den.

Tusind tak for den dejlige oplevelse, vi havde hos dig.

Nicoline har det så godt. Hun var en glad og mild pige inden behandlingen, men er kun blevet gladere :-)
Hun er meget mere afslappet fra maven og ned, når vi lægger hende på ryggen. Hun ligger nu med afslappede ben i stedet for anspændte, specielt det venstre ben har været svært at få hende til at strække under pusling. Men det er ikke noget problem nu.
Hun spænder heller ikke længere op i nakke og skuldre, når hun spiser. Og hun vender vender hovedet til begge sider i søvne.

M.h.t amning: TUSIND TAK! - det kører med at sidde godt og så lægge hende efter det og støtte med modsatte arm. Jeg har ikke længere lyserøde og ømme vorter. Hun får fat første gang jeg lægger hende til, spiser effektivt og læner sig mageligt tilbage og slår en stor bøvs. Hun sover længere lure efter hun har spist ved højre bryst og bliver ikke ked af det, når jeg lægger hende til.
Jeg har en enkelt gang lagt hende til som jeg gjorde før, og der blev hun simpelthen så ked af det igen. Så det virker bare så godt. Hun siger også tydeligere fra ved brystet nu, hvis hun ikke er sulten...

Jeg synes, det er en rigtig flot pris du tager, for det, man får med sig. Det betyder alt i verden som mor til baby, at der ikke er tidspres. At det foregår i Nicolines tempo, og at der er tid til både tør numse og amning undervejs. Og at du giver vejledning som sundhedsplejerske med i prisen.

Smil fra Nicoline og mor :-)​

Kirsten Lohmann​

​CVR: 31542456

linkedin-logo

Kontakt​

Tlf.: 29 63 53 63
Email : kisserlohmann@yahoo.dk

Træffes bedst mellem kl. 8 og 9 eller efter kl. 17.

Men ring bare, jeg ringer tilbage hurtigst muligt.​